GABRIEL BARUTA

                                                                                                                        www.gabrielbaruta.com    gabriel baruta

S-a nascut la 23 Ianuarie 1979 la Oradea, din parintii Dumitru si Rodica. Absolvent al Liceului de Arte Plastice Oradea. Este muzician autodidact, un bun compozitor, multiinstrumentist, orchestrator, inginer de sunet si nu in ultimul rand un om al artelor vizuale.

            Colaboreaza din 1996 (de la 17 ani) cu Rock Filarmonica Oradea, participand la realizarea celor mai importante lucrari ale acesteia.

1997-1998, CD - "Cel mire 'ncantator" ("Amor Mut", "Era o lupta mare...")

1999, CD - "Mari melacolii si aspre indignari" (lucrarile "Ai nostri tineri..." - scrisa in tandem cu Florian Chelu Madeva - si "Adanca mare...")

        CD - "Colenda" (Tetralogie fonografica: Asemeni oglinzilor; Cand gheata se-ntinde; E vremea colindelor; Colinde, colinde)

 

2000, Televiziunea Romana a realizat un videoclip pe muzica domiei sale la sonetul "Adanca mare".

2001, CD - "Sonet - integrala sonetului eminescian", vol. 1 ("Ai nostri tineri...", revizuire si adaugire la piesa cu acelasi titlu din opera "Mari melacolii si aspre indignari"

2002, CD - "Antologia Sonetului European", imprimare din concert si care include melodia "Margareta" pe versuri de Selma Lagerlof, lucrare realizata in studio

2004, CD - "Je regrette l'Europe...", opera la care semneaza ingineria de sunet si participa ca poli-instrumentist.

 

2005, CD - "Sonet bihorean", antologie la care semneaza ingineria de sunet si participa ca poli-instrumentist, vocalist, orchestrator si cu Florian Chelu Madeva compune lucrarea "Heraclitica".

        Este membru fondator al formatiei de "new rock" Hotel FM cu care a realizat un prim CD si a concertat in mai multe orase ale tarii.

 

2006, CD - "Lauta mea...", opera la care semneaza percutia si sound-ul.

 

2006   In  Memoriam Boross Ludovic.

2007   In Memoriam Caludiu Luviu Funza

2007   Centenar Iosif Vulcan

 

www.godamusic.lx.ro